Home » Ανακοινώσεις, Εκπ/κό υλικό Β΄ Τάξης, Προγράμματα, Σχ. Έτος 2014-2015 » Πρεσβευτές εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Πρεσβευτές εναντίον της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Η Β΄ τάξη Δημοτικού, μετά την εσωτερική επιμόρφωση για τη σχολική βία και τον εκφοβισμό (δείτε ΕΔΩ τι κάναμε στην επιμόρφωση), στις 5/3/2015 πήρε μέρος σε τρεις ακόμη δράσεις σε επίπεδο σχολικής τάξης. Ο σκοπός των νέων αυτών δράσεων, ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών για τις αιτίες και τις συνέπειες του σχολικού εκφοβισμού στα παιδιά-θύματα, αλλά και να ανακαλύψουν τρόπους αντίδρασης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

1η δράση: Ανησυχίες

Οι πέτρες συμβολίζουν τις ανησυχίες μας που κουβαλάμε στη σάκα μας δηλαδή μέσα μας.  Κάθε παιδί με τη σειρά, βγάζει από την τσάντα μία πέτρα, λέγοντας κάτι που τον ανησυχεί π.χ. Ανησυχώ μη με κοροϊδέψουν. Ανησυχώ αν θα με έχουν φίλο/λη? κ.τ.λ.

P1070837

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2η δράση: Παραμύθια

Στην ομαδούλα διαβάστηκαν δύο παραμύθια: α) Τα μπαλόνια της φιλίας β) Η  Μόνα σε καινούριο σχολείο. Διάβασέ τα ΕΔΩ!

P1070850

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3η δράση: Παιχνίδι ρόλων

Δόθηκε ένα σενάριο στα παιδιά με τρεις ρόλους: το ρόλο του θύτη, το ρόλο του θύματος και το ρόλο των παρατηρητών. Τα παιδιά έπρεπε να παρουσιάζουν στην ομάδα, πώς θα συμπεριφέρονταν τα παραπάνω άτομα.

P1070858

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο τέλος, ως πρεσβευτές κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, κατασκευάσαμε αφίσες για κάθε τάξη του δημοτικού. Θα τις μοιράζαμε την επόμενη ημέρα (6/3) μιας και θα ήταν ημέρα κατά της σχολικής βίας.

P1070877