Home » Αρχείο Άρθρων, Σχ. Έτος 2022-2023 » ‘’Πρώτες Βοήθειες’’

‘’Πρώτες Βοήθειες’’

 20230207_090325Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε από τη Σχολική Νοσηλεύτρια του Σχολείου μας, Ανδρονίκου Αικατερίνη, πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα ‘’Πρώτες Βοήθειες’’ στους/στις μαθητές/τριες των τάξεων Γ’ και ΣΤ’. Οι μαθητές/τριές μας ενημερώθηκαν για το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν πως να προστατευτούν και με ποιους τρόπους μπορούν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους και τους συνανθρώπους τους εάν βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιο ατύχημα.

    Έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για το πως να αντιδρούν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα για να αντιμετωπίσουν τον τραυματισμό ενός αναίσθητου ανθρώπου ο οποίος αναπνέει. Επίσης, έμαθαν να διακρίνουν τις αναπνευστικές κινήσεις ( Βλέπω -Ακούω -Αισθάνομαι ) καθώς και να βρίσκουν τον σφυγμό. Επιπλέον ενημερώθηκαν για το πως αντιμετωπίζουμε την  αιμορραγία, την λιποθυμία, τα εγκαύματα, το διάστρεμμα καθώς επίσης και ποιους χειρισμούς πρέπει να κάνουμε εάν χρειαστεί να βοηθήσουν κάποιον που πνίγεται. Δόθηκαν οδηγίες για να μπορούν να κάνουν την λαβή Heimlich  σε κάποιον που πνίγεται ή ακόμα και στους εαυτούς τους, εφόσον δεν υπάρχει κάποιος κοντά τους για να τους βοηθήσει.

    Οι μαθητές/τριες έκαναν ερωτήσεις, κατανόησαν την αξία των Πρώτων Βοηθειών και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το πρόγραμμα. Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει ενημέρωση και των υπόλοιπων τάξεων του Σχολείου μας.

    Ευχαριστούμε τη Σχολική Νοσηλεύτρια μας, κ. Ανδρονίκου Αικατερίνη, για την όμορφη και συγχρόνως επιμορφωτική πρωτοβουλία της!