ΣΤΟΝ «ΑΡΚΤΟΥΡΟ»

ΝΥΜΦΑΙΟ 3

ΝΥΜΦΑΙΟ 2ΝΥΜΦΑΙΟ 1ΝΥΜΦΑΙΟ 5

Οι Ε΄ &  Στ΄ τάξεις του Σχολείου μας είχαν τη χαρά και την εμπειρία να επισκεφτούν, την Πέμπτη 2 Ιουνίου, τον «Αρκτούρο», στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Φτάνοντας στο γνωστό βλαχοχώρι, εντυπωσιαστήκαμε από τα πανέμορφα πέτρινα σπίτια, τα παλιά αρχοντικά με την καταπληκτική αρχιτεκτονική του 18ου και του 19ου αιώνα, τα πλακόστρωτα δρομάκια, που μας θύμιζαν τη μεγάλη αίγλη του παρελθόντος και τη μεγάλη οικονομική άνθιση της περιοχής στα δύσκολα χρόνια της Τουρκοκρατίας.

Η Νικείος Σχολή, στην οποία βρίσκεται το Κέντρο ενημέρωσης της Καφέ Αρκούδας, μας θυμίζει τον εσωτερικό χώρο των Σχολείων εκείνης της εποχής και τον τρόπο λειτουργίας τους. Εδώ ενημερωθήκαμε για τη ζωή της Καφέ Αρκούδας, τη συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα και στον άνθρωπο, την τροφή της, τη μοναξιά της, την αναπαραγωγή της, το χειμέριο λήθαργο που πέφτει τον χειμώνα κλπ.

Στη συνέχεια κατεβήκαμε στο Καταφύγιο, περπατώντας για 800 μ. περίπου. Η χαρά μας μεγάλη, όταν αντικρίσαμε αυτά τα πανέμορφα ζώα, που ζουν σε ένα πανέμορφο περιβάλλον και που προστατεύονται, αφούν προέρχονται από αιχμαλωσία και δεν μπορούν να επιβιώσουν από μόνα τους. Ο πληθυσμός τους αριθμεί 20 ζώα. Ο υπεύθυνος του Καταφυγίου μας ξενάγησε στον χώρο, μας μίλησε για τις αρκούδες που φιλοξενούνται εκεί, για το τι τρώνε και τι κινδύνους αντιμετωπίζουν και τέλος περιηγηθήκαμε περνώντας πολύ κοντά τους, πίσω από ένα ψηλό σύρμα, και νιώθοντας την εξοικείωση μαζί τους.

Η διδακτική μας επίσκεψη ολοκληρώθηκε επιστρέφοντας στο λεωφορείο με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ευχαριστούμε πολύ, τους/τις μαθητές/τριές μας για την υποδειγματική συμπεριφορά τους, οι οποίοι/ες έμειναν εκστασιασμένοι αλλά και ενθουσιασμένοι από όλα αυτά που είδαν και άκουσαν!